Search

Наближава Петровден!

Както всяка година по това време в  Своге тече трескава подготовка за Празника на града. Общинското ръководство е подготвило букет от разнообразни мероприятия и инициативи за всеки вкус и предпочитание. Празничната програма стартира с провеждането на състезанието по високо-планинско колоездене „Джуренец Куест“ този уикенд в района на село Батулия. В състезанието взеха участие 63-ма състезатели, а още 10 преминаха през трасето без състезателни номера. Дори лошото време не успя да помрачи доброто настроение у организатори и състезатели. Бяха излъчени победители в три категории „Младежи“, „Жени“, „Мъже“. Победителите си тръгнаха с купи, медали, грамоти и парични награди, осигурени от Община Своге.
На 24.06.2017г.  в село Заселе /събота/ за първи път ще се проведе фестивал „Арт Екстрийм“. Началото на мероприятието е в 12:00ч. и се очаква да продължи до късните часове на деня. На поляните срещу водопад „Скакля“ Ви очакват невероятни мигове на приятни емоции и екстремни изживявания. Любителите на екстремни спортове ще имат възможност да се изкачат по екстремно въжено трасе, да скочат с бънджи, да влязат в пещерата „Темната дупка“, да полетят с паратрейк. Специален гост- звезда е очарователната поп- певица Михаела Филева. В програмата ще вземат участие и „БГ Дует“, Трио Гайди, Яни Брънчев, Мигел. Очакваме приливна вълна от желаещи да помързелуват в хоризонтално положение на музикалния фон на пиано, участващи в приключенски игри, ценители на екстремните атракции и хубавата музика …. срещу НУЛА ЛЕВА.
Празниците на град Своге 2017 продължават с концерт на хор „Сезони“, който ще се осъществи на 26-ти юни в 17:30ч. в залата на Народно читалище „Градище 1907″. По същото време на следващия ден имате възможност да отидете и на краеведска среща.
На 1-ви юли вечерта свогенци ще могат да присъстват на тържествения концерт по случая Празника на града на градски площад. Началото на спектакъла е точно в 19:00ч. На сцената ще изгреят звездите на фолклорен ансамбъл „Българани“, квартет „Grand Quatrro“, Мариета Петракиева и танцова формация „Deja Vu“, рок банда „Unserious Band“ и танцова формация „Огън“. Обещаваме Ви незабравими минути с хубави песни и танци. В 22:00ч. е дългоочакваната празнична заря, която ще озари небето над града.
Празниици на град Своге 2017 не приключва до тук. Неделният ден на 2-ри юли обещава изключителни емоции. Сутринта в периода от 07:00 до 09:00ч. всички желаещи ще имат възможността да полетят с балон над река Искър. Атракцията е достъпна за всички абсолютно безплатно, благодарение на общинското ръководство.В ранния след обяд от 16:00ч. на градски площад сме подготвили изложба на исторически оръжия за всички любители на българската история със съдействието на Национален съюз „Единение“. От 18:00ч. започва народно веселие с Ди Джей. За всички ще звучи хубава българска музика, ще се танцуват кръшни народни танци.
Обещаваме невероятни емоции! Очакваме Ви на „Празници на град Своге“ 2017!!!

Related posts