Search

„Арт Екстрийм Фест“ събра стотици на „Вазовата екопътека“

На 24 юни 2017г. в района на село Заселе и Вазовата екопътека се проведе първият по рода си фестивал „Арт Екстрийм“, организиран от Община Своге и провеждащ се под патронажа на кмета г-н Емил Иванов. Фестивалът е част от инициативата на общинското ръководство и на екип от съмишленици за превръщане на Община Своге в атрактивна дестинация за приключенски туризъм, екстремни спортове и отдих.   През целия ден любителите на екстремни преживявания и почитателите на хубава българска музика успяха да се насладят напълно безплатно на атракции като скок с бънджи, спускане по въжен тролей, панорамен полет с пара-трейк, посещение на изложба на фотоси в пещерата „Темната дупка“, невероятните изпълнения на „БГ Дует“, Михаела Филева, Яни Брънчев и Мигел Родригес. Там, сред зелените ливади всички имаха възможност да опитат акро-йога със страхотната Ади, да слушат звуците на родопски гайди под открито небе. За доброто настроение на всички през цялото време се грижеше очарователният водещ Тео Койчинов.

„Усещането е уникално. Летиш на 90 метра височина над този красив водопад. Най-хубавото е, че успяваш да се насладиш на гледката към водопад „Скакля“ от един необичаен ъгъл. Незабравимо изживяване.“ – разказва Елица Борисова, една от многото, престрашили се да се спуснат по въжения тролей.

За тази част от любителите на екстремни преживявания, успели да преминат през две от атракциите, организаторите бяха осигурили и страхотни награди. Петима късметлии спечелиха ваучер за полет с пара-трейк, а Асен Асенов стана големият победител, прибрал се вкъщи с чисто нов дрон.

Благодарим на спонсорите Мтел- генерален спонсор,  Сдружение „Маринела“,  „Монделийз Интенешънъл“, медийните партньори Еспресо Нюз, Радио FM+, без чиято помощ и съдействие това събитие не би било възможно.

„Арт Екстрийм Фест“ предизвика огромен медиен интерес и бе отразено от национални медии като Нова Тв, БиТв, БНТ, Канал 3.

Related posts