Search

Джуренец куест 2018

Над 70 участника, сред които едни от най-добрите професионални колоездачи и любители на велосипедния спорт, се включиха в третото издание на състезанието по високопланинско колоездене „Джуренец Куест“ 2018 в община Своге. Велосипедната надпревара в дисциплина „Cross Country“ се проведе на 16 юни в град Своге и събра колоездачи от цяла България. Състезанието откри г-жа Нина Копринджийска – заместник-кмет на общината, а стартът бе даден в 10:30 ч. от градския стадион.

Участниците в „Джуренец Куест” 2018 се състезаваха в четири категории: Мъже 19-40 г. (включително), Младежи 16-18 г.(включително), Ветерани 41+г., Жени 16г.+.

Първенец сред мъжете стана Емил Стойнев – 25 годишен с време 02:08:39 сек. от клуб „Велораптор“.  На почетното първо място в категория „Жени“ се изкачи Камелия Каменова – 33 годишна с време 03:26:41 сек от клуб „Веренишко бърдо“. Голямата награда сред младежите взе Алекс Иванов на 17 години от клуб  „Велораптор“, който успя да премине през трасето за 02:10:09 сек. В категория „Ветерани“ най-бърз бе Илко Илиев – 44 годишен с време 02:16:35 сек. от „Vertical World“. Отличието „Най-млад състезател“ бе връчено на дванадесетгодишния Михаил Протич. За него, както и за ветерана в състезанието 59- годишния Данчо Антов организаторите бяха подготвили специални плакети. Най-малкият състезател бе деветгодишния Александър Пенчев от град Своге, който се прибра вкъщи с поощрителна награда и аплодисментите на публиката. За всички победители – класиралите се на първо, второ и трето място бяха подготвени купи, медали и парични награди.

Много награди, атракции и забавления чакаха  публиката. Най-ранобудните имаха възможност абсолютно безплатно да полетят с въздушен балон над стадиона в Своге, а през целия ден за доброто настроение на всички се погрижи DJ. С чисто нов велосипед от томболата на „Джуренец Куест“ 2018 си тръгна Мириян Георгиев.

Състезанието по планинско колоездене се провежда за трета поредна година под патронажа на кмета на Община Своге г-н Емил Иванов в партньорство с велоклуб „Велокрация“- Своге и е част от инициативата на общинското ръководство и на екип от съмишленици за превръщане на общината в атрактивна дестинация за спорт, туризъм и отдих. Спонсори на „Джуренец Куест“ 2018 са „Drag Zone“, „Winbet“, „Мургаш“, „Чипита“ и „Монделийз“. Медийни партньори-  Еспресо нюз, МТБ.бг. Пълна информация за състезанието и класирането можете да видите тук

Илко Илиев – 1-во място при ветераните – видео
Калин Русев – председател на клуб „Велораптор“ – видео
Колоездачи от велоклуб „Мамут“ – видео
Борислав Радев – управител на фирма „Baze“- видео
Дончо Антов – 59 години, ветеран за 2018 – видео
Алек Бонев – второ място, младежи – видео
Колоездач – видео

Related posts