Search

Арт Екстрийм Фест

Арт Екстрийм фест е основен елемент от стратегия за промотиране на Община Своге, като дестинация за незабравими изживявания, чрез реализиране на събития в сферата на екстремните спортове и приключенския туризъм, като се търси висок обществен и медиен ефект.

Събитието е с иновативен подход, в което ще бъдат представени допирните точки и контрапункти между екстремните/ приключенски преживявания и изкуството, в различните му проявления. Присъстващите ще бъдат включени активно в различни тематични групи и ще бъдат преки участници в техническите демонстрации, тийм билдинг игри и арт инсталациите на открито.

Предвидено е изграждането на уникални приключенски и екстремни съоръжения, които да дадат възможност на гостите да изживеят адреналина на катерачи и пещерняци. Осигурено е преминаване по въздух между скалните отвеси и по скалните венци, които се намират в непосредствена близост до водопад „Скакля“. Също така ще има скокове с бънджи и организирани турове в пещера „Темната дупка“, с осигурена екипировка. Между зоните водопад „Скакля“ и Пещерата ще има осигурен автобус за транспортиране на хората дошли без собствен автомобил на фестивала.

По време на фестивала ще бъдат организирани за гостите и журналистите, безплатни скокове с бънджи и тандемни полети с паратрейк , както и заснемане на фото и видео кадри в екстремни условия.

Related posts